Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4 Slide 5 Slide 6

Private limited company registration with IIS Consultants in just 20 to 25 working days

Private limited companies are a legal and very renowned form of business setup which is now incorporated under Companies Act 2013.It can be formed with minimum 2 Directors and maximum 200 members in the company. The minimum Authorized and paid up share capital required is INR 1 lac.

It is a most successful and credible form of business in India and also Other countries. Most of the person starts their business in form of Private Limited Company then with the growth they moves to Limited Company and then to listed Public Limited Companies.

Private limited company registration /-

Click for pricing

CALL US ANYTIME BETWEEN 10.00 AM TO 7 PM I Monday – Saturday Mobile number - +91-8882220123

A self- defined process of registration of Private Limited Company, documents required, minimum requirement and pricing chart etc. for Private Limited Company Registration are given in tabs as above.

We at IIS Consultants follow and maintain high level of transparency and accuracy. Oursystems in the office remain same for all the customers.

Documents Required:

  1. Four Passport size  photographs of each Person.
  2. PAN of all the members
  3. Any one out of followings:
    • Passport copy.
    • Driving License copy.
    • Voter Identity Card copy.
    • Aadhar Card
  4. Any one out of following
    • Electricity bill Copy.
    • Telephone bill Copy.
    • Bank Account Statement
    • Mobile bill
  • Q1.How much it can be minimum and maximum Authorized share capital in Private Limited Company. Minimum INR 1 lac and Maximum no limit.

    Ans.Minimum INR 1 lac and Maximum no limit.
  • Q2. I am carrying business as a sole proprietor/partnership, can I convert my existing business in private limited company ?

    Ans. Yes, first of all one will need to check the desired name whether available or not. After that we need to follow incorporation procedure along with takeover of existing business object in the MOA and AOA of Private Limited Company.
  • Q3.How many members are required to incorporate a Private Limited Company?

    Ans.Any two or more persons can incorporate a private limited company but they can not be more than 50 members.
  • Q4.Is there a fixed financial year for a Private Limited Company?

    Ans.As per accounting standard issued of ICAI there is fixed financial year starting from 1st April to succeeding 31st March. Forthe purposes of income tax filings and income tax payments the standard financial year cannot be changed.
    However, A private limited can opt for a different financial year for the purpose of Company law compliances.
    IIS Consultantscan incorporate a Private Limited Company for in 20-25 working days. The time taken for registration will depend on submission of relevant documents by the client and speed of Government Approvals. To ensure speedy registration, please choose a unique name for your Company and ensure you have all the required documents prior to starting the registration process.
  • Q5.Once the Name is approved by ROC than inhow many days, we need to register the Company?

    Ans.The Company must be registered within 60 days from the date of approval of Name of company as the name shall be reserved by the Registrar only for 60 days.
  • Q6.What declaration should be filed by the Company before commencement of Business?

    Ans.Under Companies Act 2013 every one needs to file INC -21 before commencing any business or exercising Borrowing Powers. This form must be verified by a certifying a Professional. This form depicts that all the subscribers to the memorandum has paid the value of the shares agreed to be taken by them.
  • Q7.Can we change the registered office address of a Private Limited Company after incorporation.

    Ans.Yes, A company can change its registered office address easily with in same city. But we need to follow a tough and lengthy procedure if we shift registered office address from one state to another state like from Delhi to Maharashtra.
  • Q8. Can we rectify e form one submitted with the Registrar of Companies?

    Ans.No, Oncee-form filed than it can not be rectified. However, You may re-submit the e-Form as a fresh form with payment of specific fees. Moreover, if the original form has been marked as "Required Re-submission" by the ROC office than only we can file rectified version of form.
  • Q9.Is it possible to change the Directors in a Private Limited Company.

    Ans.A. Yes, for that company need a resignation letter from the director and submit form INC -12 with the ROC with requisite fee. This form must be verified and certified by a professional as well as other directors in the company.
  • Q10. What is Director Identification Number (DIN)?

    Ans.Director Identification Number (DIN) is a unique identification number for directors. Registrar of Companies recognize that person with the Director Identification Number. This number can be obtain from ROC by filing and paying requisite fee.
  • Q11.What is a Digital Signature Certificate?

    Ans.Digital signature certificates (DSC) are the digital equivalent (that is electronic format) of physical or paper certificates. A digital certificate can be presented electronically to prove your identity, to access information or services on the Internet or to sign certain documents digitally.